PER QUE L'AIGUA DEL MAR ÉS SALADA?

Les Bicicletes voliem saber; Per què l'aigua del mar és salada? VAM PENSAR QUÈ PODIEM FER PER DESCOBRIR-HO, mirar llibres, preguntar els pares, mares i padrins/es, mirar internet, bibliobus... Així que vam escoltar el conte d'una gota d'aigua, després vam representar el conte i vam fer un mural que ens va ajudava entendre millor el cicle de l'aigua.
que vol dir que l'aigua s'evapora? com és que les gotes que s'evaporen del mar i formen núvols quan tornen a caure perquè plou no són salades? MOMENT EXPERIMENT!!!! vam fer bullir aigua salada i vam veure el vapor d'aigua, quan l'aigua s'havia evaporat al casso sols hi quedava sal!!! LA SAL NO S'EVAPORA!?
Per acabar d'entendre com es formava la sal a l'aigua, la Sara i la seva mare, la Carina,van dur una maqueta i ens va explicar què tenia l'aigua del mar que feia que fos salada.
Guau vam aprendre dues paraules noves que no haviem escoltat mai i que segur que no oblidarem, CLORUR i SODI! són dues cosetes que viatgen separades pel riu, però quan aquestes es troben al mar s'ajunten. Aquest fet, més l'eroció de les pedres, pals i terra que baixen pel riu...tot això, amb el temps, fa SAL!Ens ho hem passat molt bé!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada